Burn-out

Trainingen voor elke arbeidssituatie

Jong en oud
Ervaren evenveel stress maar hoe iemand met persoonlijke probleem situaties omgaat is voor iedereen verschillend, de één leert er van en de ander niet of privé- en werk geven meerdere diverse langdurige problemen. Diegene die pijnlijke of emotionele situaties niet voldoende de tijd geeft kan steeds meer stress ervaren wat uiteindelijk kan leiden tot een burn-out. 

Prestatiemaatschappij?
Jonge mensen v.a. 13 jaar geven al signalen van verhoogde stress mede door hun persoonlijkheid - omgeving - school - gezin -  bijbaantje - social media, de druk van presteren of gescheiden ouders.
Volgens het Nederlands Jeugdinstituut blijkt zo'n vier tot acht procent van de kinderen (0 tm 12) angst en stemmingsproblemen te hebben. Verder zou tien procent van de jongeren (dertien jaar en ouder) lijden aan angststoornis. Zoals moe - futloos nergens interesse in hebben - slecht presteren op school.

Signalen bij jongeren begint als een vage klacht

 • lusteloosheid - moeite hebben met opstaan
 • slecht slapen - school prestaties
 • niet of nauwelijks eten
 • buikpijn - hoofdpijn - spierpijn
 • hardnekkige griep
 • Geen zin in school - hobby's - spelen
 • piekeren - concentratie problemen
 • slecht zelfbeeld - onzeker - faalangst
 • snel prikkelbaar of agressief
 • Angst - fobieën


Kidsscan
Een bepaalde manier van opvoeden kan ook een oorzaak zijn, toch blijkt dit niet altijd zo te zijn.
Al een aantal jaren voeden sommige mensen hun kinderen té beschermd op en behoeden hen voor pijn vanuit de buitenwereld. Bespreken en leggen alles rustig uit "waarom en hoe" totdat ze het snappen. Maar er komt een moment dat men hun kind moeten loslaten en zij zelfstandig dienen te worden, daar gaat het fout. Het kind heeft niet geleerd om voor zichzelf op te komen, nee te zeggen, of de invloeden en gevolgen het vele van gamen & de beïnvloeding van het social media. Onze test haalt de onderste steen boven en via een speciaal Kidsscan maken wij een persoonlijkheid analyse. Deze unieke methode zorgt voor meer zelfinzicht en zelfvertrouwen waardoor we een nieuwe basis voor ze kunnen creëren. Vanuit deze basis laten we samen de ouders het kind weer verder groeien en ontwikkelen, maar dan zonder teveel twijfel en onzekerheid.

Stress- en Burn-out Counselor 
Heeft uw huisarts geconstateerd dat u reeds enige tijd en jaren te maken heeft met ernstige en (langdurige) stressklachten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres en komen wij graag in contact met u want wij kunnen u helpen. 

Job Analyse biedt duidelijke zelfinzichten in deze lastige- en onduidelijke situatie voor u en uw werkgever via verschillende erkende professionele psychologische test(en) waarbij u niet alleen ontdekt wat de oorzaak van uw burn-out of stressklachten is maar ook "wie, wat en hoe" u nu in het leven staat. Tijdens elke uitkomst van het rapport houden wij rekening met uw huidige emotionele disbalans, lage energie en motivatie oftewel demotivatie. En kijken we ook naar "wie, wat en hoe" u was vóór deze burn-out. Zodra we alles in kaart hebben gebracht, starten we direct uw herstel en ontdekt u hoe effectief onze  methode voor u is. 

Wat kunnen wij voor u doen?
Wij nodigen u uit om via een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 60 min. kennis met ons te maken en ontvang persoonlijk advies richting onze testen en begeleiding. 

 • Binnen 2 maanden merkt u het verschil en begeleiden wij u tot het moment dat wij overbodig zijn.


Tijdens dit traject ontdekt u d.m.v. onze erkende en professionele psychologische testen wat de reden/oorzaak is van uw stress welke wij inzetten tijdens elk gesprek, als uitgangspunt en basis tijdens elk  traject.

Werknemers en particulieren
1e afspraak kennismakingsgesprek

2e afspraak: Bespreken wij de uitkomsten van het rapport(en) en advies, eventueel besluiten wij in overleg met u een extra test af te nemen voor meer inzichten en bespreken we een plan van aanpak richting uw doelstelling, terug in de maatschappij.

3e afspraak: Evalueren we een persoonlijke analyse, zelfinzichten- en informatie m.b.t. uw functioneren, situatie, interesses, vaardigheden, kwaliteiten en talenten die ons voorzien van alle gegevens die nodig zijn richting uw zelfinzicht en herstel.

Wat geeft extra spanning?
Soms kan iemand door één heftige gebeurtenis overspannen raken, meestal zijn er verschillende dingen die samen te veel spanning geven zoals:

 • Gebeurtenissen
 • Verplichtingen
 •  Persoonlijke emotionele problemen

 
Soms gebeurt er te veel in korte tijd (denkende aan een periode van 1/2 of 3 jaar) en moet u dit verwerken en zichzelf aanpassen richting die veranderingen. Lukt dit niet, dan kunt overspannen raken wat later overgaat in een burn-out situatie.

Gebeurtenissen: 

 • Ernstig ziek worden van een naasten 
 • Overlijden(s)
 • Verhuizing(en)
 • Nieuwe baan - ontslag 
 • Trouwen - scheiden - uit elkaar gaan
 • Geboorte van uw kind - gezondheid - zorg..


Verplichtingen:

 • Dagelijkse taken - kinderen - huishouden - werk (reistijd-vervoer)
 • Activiteiten - hobby’s - sport - cursus - verbouwing
 • Familie - vrienden - buren


Problemen:

 • Werkgever - collega’s - familie - kinderen - partner
 • Persoonlijk - gezondheid
 • Werk - financieel - wonen


Wie is er vatbaar voor stress of een burn-out?

 • Verleden dingen meegemaakt die nu nog spanningen geven 
 • Eerder overspannen bent geweest
 • Veel ziek geweest of chronisch ziek zijn
 • Blijft werken in huidige functie en bedrijf, terwijl die niet meer past 
 • Niet weet hoe u de “dingen” moet regelen of wie u daarbij kan helpen
 • Ontvangt weinig tot geen steun vanuit uw omgeving 
 • Geen hulp durft te vragen
 • People pleaser bent en niet eigen wil of gevoel volgt
 • Aanpakken of oplossen van problemen uit de weg gaat 
 • Persoonlijke leermomenten negeert
 • Niet gestructureerd en overzichtelijk werken en handelen (chaotisch)


NB alleen uw huisarts is bevoegd om een prognose te stellen of u in een burn-out zit. Wij kunnen bij veel stress of herhaaldelijke stressklachten of een burn-out, persoonlijke en arbeidsgerelateerde inzichten, advies- en begeleiding bieden, wij stellen geen diagnose, wel kunnen wij u adviseren om een afspraak te maken bij uw huisarts.

Onze werkwijze werkgever en werknemer
Onze psychologische test(en) laten u en uw werknemer zien waar de knelpunten zitten en bieden een inzichtelijke/overzichtelijke, tijdbesparende en effectieve methode richting herstel. Bij een tweede test- & adviesgesprek laten wij u zien wat nodig is voor dit herstel. Als laatst zetten we na 5 gesprekken (binnen een periode van 2 maanden) een derde test in, om na te gaan of uw werknemer reeds positieve vorderingen maakt tijdens dit traject en of u dit voort moet zetten. 

Evaluatie werkgever
De werkgever ontvangt na 5 gesprekken een evaluatie betreffende deze voortgang samen met uw werknemer en onze adviseur. Job Analyse kiest bewust voor deze methode, zodat de werkgever op de hoogte wordt gehouden en eventueel op tijd de nodige stappen kan ondernemen. Tevens komt het voor dat een werknemer toe is aan een nieuwe uitdaging bij een andere werkgever waarbij wij uw werknemer begeleiden tijdens deze sollicitatie en leveren wij ook vacatures aan.

Gedurende dit traject onderzoeken we het Werk-DNA: emotie en persoonlijkheid van uw werknemer zoals persoonlijke skills, vaardigheden, kennis, talenten, interesses, emotie, persoonlijkheid, hobby's en toekomst of doorgroei mogelijkheden en valkuilen, demotivatie, lage energie etc. 
Wat ons laat zien welke richting uw werknemer moet gaan om aan zichzelf te werken. Via zelfinzicht en te zich te realiseren waardoor of wat de bron van deze stress is, om duidelijk te krijgen hoe men uiteindelijk in een burn-out terecht is gekomen en bovenal om niet in herhaling te vallen. 

Onze particulieren tarieven zijn betaalbaar en transparant:

 • Per consult € 45,- (incl.. btw) 
 • Prijslijst psychologische testen v.a. € 45,- per test, samen bespreken wij welke test het meest passend is voor uw situatie.


Zakelijke tarieven zijn tevens betaalbaar- en transparant vraag hier uw offerte

Tevens zijn wij inzetbaar mocht uw werknemer veel stress ervaren tijdens zijn/haar werk, waardoor u helpt een burn-out te voorkomen mede richting een langdurige ziektewet.

Wilt u meer weten?
Voor meer informatie of een offerte info@jobanalyse.nl ontvangen wij graag uw reactie.
Werkgever of werknemer: Maak een vrijblijvende kennismaking bij u op kantoor voor passend advies, wij ontmoeten u graag.
 

Solliciteren tijdens een burn-out?

Gedurende dit traject is het onze missie om u of uw werknemer op korte termijn weer gemotiveerd met goede energie te laten functioneren. Toch kan een uitkomst van dit traject ook betekenen dat uw werknemer besluit ander werk te zoeken die op dat moment “beter” bij hem of haar past. Dit komt voor  bij ongeveer 45% van alle werkenden met een burn-out, welke uiteindelijk een zeer passende oplossing blijkt te zijn met als gevolg dat men het werk eerder kan hervatten en daardoor beter functioneert in de maatschappij. Mocht dit het geval zijn, dan begeleiden wij uw werknemer graag richting hun nieuwe werkgever- of studie.

Werkgever

  Passende testen..

  Assessment Persoonlijkheid- & Waarden

  Assessment Persoonlijkheid- & Waarden

  Wat een geweldige test die verschillende onderdelen van je persoonlijkheid laat zien zoals je minder goede kwaliteiten en TOP 10 vaardigheden! Meer >

  Denkstijlen

  Denkstijlen

  Deze test laat voorkeursdenkstijlen van alle teamleden zien per persoon. Inzetbaar bij Teambuilding voor effectiever te laten communiceren. Informeer naar onze Ja-Trainingen. Meer >

  Duurzaam personeel

  Duurzaam personeel

  Talenten optimaal benutten, gezond en met plezier werken voor nu en in de toekomst. Meer >

  Fysieke gezondheidsscan

  Fysieke gezondheidsscan

  Job Analyse zet deze test in richting advies voor burn-out, stress, overspannen periode van werknemers en particulieren. We bieden inzicht in motivatie, energie, betrokken,actief, gezinsleven, vriendschappen, liefdesleven, uiterlijk,... Meer >

  Fysieke Mogelijkheden

  Fysieke Mogelijkheden

  De test Fysieke mogelijkheden laat u zien welke mogelijkheden en beperkingen men ervaart tijdens zijn of haar werk. Meer >

  Loopbaanscan Mobiliteit & Flexibiliteit

  Loopbaanscan Mobiliteit & Flexibiliteit

  Inzicht in mobiliteit en persoonlijke flexibiliteit richting werk. Meer >

  Persoonlijke Flexibiliteit

  Persoonlijke Flexibiliteit

  Aanvullende inzichten naast andere testen en meet persoonlijke flexibiliteit op de werkvloer en tijdens veranderingen binnen de organisatie of bedrijf. Meer >

  Persoonlijkheids onderzoek

  Persoonlijkheids onderzoek

  Waar liggen je kwaliteiten, wat is je talent, weet jij waar je goed in bent? Welke beroepen passen bij jou? Meer >

  Selectie - Competentiescan

  Selectie - Competentiescan

  Comptentieanalyse inzetbaar tijdens uw selectie procedure. Wij werken met erkende en professionele psychologische testen COTAN gecertificeerd. Meer >

  Vitaliteitscheck

  Vitaliteitscheck

  De vitaliteitscheck geeft aan wat het vitaliteitsniveau van de kandidaat is op dit moment. Fysieke Fitness - Mentale fitness - Gewoonten. Meer >

  Werkgerelateerde Persoonlijkheidsscan

  Werkgerelateerde Persoonlijkheidsscan

  Persoonlijkheid & Competentiescan is de meest toegepaste vragenlijst bij zakelijk en particulieren adviesgesprekken en selectie. Meer >

  Werkwaarden

  Werkwaarden

  Werkwaarden vragenlijst laat iemands zijn dagelijkse werkhouding- en inzet zien. En adviseren wij u deze te combineren met de test carrière waarden voor meer inzichten. Meer >

  Maak kennis met onze stress- en burn-out adviseur

  Wacht niet tot het te laat is..

  Assessment Persoonlijkheid- & Waarden
  Wat een geweldige test die verschillende onderdelen van je persoonlijkheid laat zien zoals je minder goede kwaliteiten en TOP 10 vaardigheden!
  Denkstijlen
  Deze test laat voorkeursdenkstijlen van alle teamleden zien per persoon. Inzetbaar bij Teambuilding voor effectiever te laten communiceren. Informeer naar onze Ja-Trainingen.
  Duurzaam personeel
  Talenten optimaal benutten, gezond en met plezier werken voor nu en in de toekomst.
  Fysieke gezondheidsscan
  Job Analyse zet deze test in richting advies voor burn-out, stress, overspannen periode van werknemers en particulieren. We bieden inzicht in motivatie, energie, betrokken,actief, gezinsleven, vriendschappen, liefdesleven, uiterlijk,...
  Fysieke Mogelijkheden
  De test Fysieke mogelijkheden laat u zien welke mogelijkheden en beperkingen men ervaart tijdens zijn of haar werk.
  Loopbaanscan Mobiliteit & Flexibiliteit
  Inzicht in mobiliteit en persoonlijke flexibiliteit richting werk.
  Persoonlijke Flexibiliteit
  Aanvullende inzichten naast andere testen en meet persoonlijke flexibiliteit op de werkvloer en tijdens veranderingen binnen de organisatie of bedrijf.
  Persoonlijkheids onderzoek
  Waar liggen je kwaliteiten, wat is je talent, weet jij waar je goed in bent? Welke beroepen passen bij jou?
  Selectie - Competentiescan
  Comptentieanalyse inzetbaar tijdens uw selectie procedure. Wij werken met erkende en professionele psychologische testen COTAN gecertificeerd.
  Vitaliteitscheck
  De vitaliteitscheck geeft aan wat het vitaliteitsniveau van de kandidaat is op dit moment. Fysieke Fitness - Mentale fitness - Gewoonten.
  Werkgerelateerde Persoonlijkheidsscan
  Persoonlijkheid & Competentiescan is de meest toegepaste vragenlijst bij zakelijk en particulieren adviesgesprekken en selectie.
  Werkwaarden
  Werkwaarden vragenlijst laat iemands zijn dagelijkse werkhouding- en inzet zien. En adviseren wij u deze te combineren met de test carrière waarden voor meer inzichten.