Contactformulier

Wij bellen u graag terug!

ManVrouwAnders

[recaptcha]

Testbureau Job Analyse

Bijlestaal 52
1721 PW Broek op Langedijk (Noord-Holland)

☎ 085 130 37 85
KvK  69084572
BTW NL184551225B02

📞 06 517 52 087 WhatsApp
🗺 Bekijk op de kaart

Openingstijden

Maandag: 9:00 uur tot 17:00 uur
Dinsdag: 9:00 uur tot 17:00 uur
Woensdag: 9:00 uur tot 12:00 uur
Donderdag: 9:00 uur tot 17:00 uur
Vrijdag: 9:00 uur tot 14:00 uur

 

Download onze Algemene VoorwaardenPrivacy Policy – AVG verklaring

Verschillende testvormen

Ipsatief
Een ipsatief testformat is relevant wanneer je wilt dat er een voorkeur voor een bepaalde aspecten naar voren komt in de rapportage. Door middel van een ipsatieve vraagstelling wordt er van een kandidaat dan ook verwacht te kiezen tussen twee stellingen; welke stelling is het meest van toepassing? En zijn de stellingen reeds op sociale wenselijkheid ingesteld, doordat de kandidaat wordt gedwongen een keuze te maken tussen stellingen. Dit zorgt voor een scherper profiel. Het inzetten van deze vragenlijst roept doorgaans de vraag op of de gedwongen keuze nog wel resulteert in een waarheidsgetrouwe weergave van gedragseigenschappen, zoals bij de normatieve versie het geval is. Een kanttekening bij het inzetten van deze vragenlijst is wel dat deze als minder prettig wordt ervaren door kandidaten wegens de vaker genoemde gedwongen keuze.

Normatief
Een normatief testformat is daarentegen relevant wanneer je een waarheidsgetrouwe weergave wilt verkrijgen van de manier waarop een kandidaat tegenover bepaalde aspecten aankijkt. Bij normatieve vraagstelling heeft de kandidaat de keuze uit een vijftal antwoorden, waar de kandidaat op basis van een liket-schaal aangeeft in hoeverre hij/zij zich in de desbetreffende stelling herkent.
Beide vormen zijn geschikt voor selectie- als adviesvraagstuk.

Compact
Naast Ipsatief en normatief testformat is er ook de mogelijkheid een compact testformat in te zetten. Deze is speciaal afgestemd op lager opgeleide kandidaten met een lagere taalbeheersing. De vragen worden daarom alleen aangeboden in Normatieve testformat omdat lager opgeleide kandidaten vaker hinder ervaren aan een geforceerde keuze die ipsatief hun oplegt.

Spring naar toolbar