• INLOGGEN
  • Geen producten in je winkelmand.

Dilemmas voorbeeldrapport

🕒 40 minuten – 125 vragen

🇳🇱 – 🇬🇧 – 🇫🇷

 

Dilemma’s

Integriteit test geeft u inzicht in morele waarden, welke afweging iemand maakt bij morele dilemma’s.

Advies bij gebruik van de integriteitstesten zijn goede gespreksprotocollen en passende interviewvaardigheden zijn van belang bij het uitvragen van integriteitskwesties in een sollicitatie of assessment. Om geschikte kandidaten niet te demotiveren en respectvol te behandelen is het daarom aan te bevelen een goed gespreksprotocol te hanteren en selecteurs daarin te trainen.

De Open Integriteitsvragenlijst vraagt rechtstreeks naar integriteitsschendingen in het verleden, met een opbouw van klein disfunctioneel gedrag naar zwaardere overtredingen, zoals het plegen van misdrijven. Deze integriteitstest is alleen beschikbaar als maatwerk, afgestemd op de specifieke situatie van de opdrachtgever.

Per functie zijn immers andere vragen belangrijk, bijvoorbeeld: bij een chauffeur is drankgebruik van belang, bij een financiële functie fraude en schulden.

Toepassing

Integriteit is een belangrijk thema in een sollicitatie of assessment. De schade van niet- integer gedrag kan behoorlijk oplopen. Organisaties kunnen dit risico beperken door integriteitstesten in te zetten.

Ontwikkeling

Deze integriteitstest geeft inzicht in welke afweging iemand maakt bij morele dilemma’s. Kandidaten krijgen verschillende dilemma’s voorgelegd en per dilemma ongeveer vijf vervolgvragen.

Cursusoverzicht

Geen overzicht gevonden
0 STUDENTS ENROLLED

    Zoeken