• INLOGGEN
  • Geen producten in je winkelmand.

ITS voorbeeldrapport

🕒 20 minuten – 70 vragen

🇳🇱 – 🇬🇧 – 🇫🇷 – 🇩🇪

 

Taken & Sectoren

Het in beeld brengen welke interesses, taken en sectoren, studie- en beroepskeuze (ICT)

De interessevragenlijst voor Taken en Sectoren is bij uitstek geschikt voor mensen met enige werkervaring. Het toepassingsgebied is vooral loopbaanadvies. Met deze vragenlijsten kunt u als adviseur alle type loopbaanvragen op ieder niveau in beeld brengen. Deze test is positief beoordeeld door de COTAN.

Ontwikkeling

Het Holland Model aangevuld met ICT Uit onderzoek is gebleken dat het veel gehanteerde Holland Model voor beroepsinteresses kan worden aangevuld met een nieuwe factor, namelijk interesse in ICT. Dat is niet vreemd, Holland formuleerde het model met zes typen beroepsinteresses in 1958. Destijds had de ICT sector niet de alom aanwezige vorm die het momenteel heeft. Uit het onderzoek blijkt dat ICT een op zichzelf staande factor vormt en kan worden toegevoegd als interessegebied aan het model.

Het ‘Holland Plus model’ dat wij nu hanteren in de ITS heeft vervolgens de volgende zeven schalen:

  • Realistisch
  • Intellectueel
  • Artistiek
  • Sociaal
  • Ondernemend
  • Conventioneel
  • ICT

Sectoren

Naast het in beeld brengen van interesses, rapporteert de ITS op de veertig sectoren waar deze interessegebieden bij aansluiten. Hiermee maakt de ITS snel inzichtelijk wat mogelijk passende beroepen zouden kunnen zijn.

Taken

Ten slotte geeft de vragenlijst inzicht in de taaksoorten die aansluiten bij iemands interesses: Een beroepskeuze of studiekeuze kan immers ook worden gebaseerd op de specifieke taken die bij een bepaalde baan komen kijken.

De ITS onderscheidt de volgende taken:

Sociale taken: Assisteren, Conflicten oplossen, Mensen overtuigen, Motiveren, Contact onderhouden, Mensen begeleiden, Klanten helpen, Onderhandelen, Met collega’s overleggen, Mensen beïnvloeden, Mensen adviseren, Lesgeven, Leidinggeven, Cursussen of trainingen geven.

Mentale taken: Creatief zijn, Lezen, Schrijven, Strategisch denken, Analyseren, Rekenen, Plannen, Organiseren, Informatie verzamelen.

Ondersteunende taken: Werkzaamheden (in) plannen, Middelen en voorwerpen beheren, Inroosteren, Administratieve taken, Projecten opzetten.

Motorische taken: Met de handen werken, Grote machines bedienen, Voertuigen besturen, Met machines werken, Machines repareren, Met elektronische apparaten werken, Met computers werken, Fysiek inspannen, Elektronische apparaten repareren.

Cursusoverzicht

Geen overzicht gevonden
0 STUDENTS ENROLLED

    Zoeken