• INLOGGEN
  • Geen producten in je winkelmand.

Morele Waarden voorbeeldrapport

🕒 20 minuten – 50 vragen

🇳🇱 – 🇬🇧 – 🇫🇷

 

Morele Waarden

Geeft inzicht in de onderliggende waarden van de kandidaat, waarmee inzicht wordt verkregen in integriteit.

Naast Morele Waarden bieden we nog twee integriteitstesten, namelijk Dilemma’s en de Open Integriteitsvragenlijst. Deze integriteitstesten zijn afzonderlijk of in combinatie in te zetten, afhankelijk van de context. De Open Integriteitsvragenlijst vraagt rechtstreeks naar integriteitsschendingen in het verleden, met een opbouw van klein disfunctioneel gedrag naar zwaardere overtredingen, zoals het plegen van misdrijven. Deze integriteitstest is alleen beschikbaar als maatwerk, afgestemd op de specifieke situatie van de opdrachtgever. Per functie zijn immers andere vragen belangrijk, bijvoorbeeld: bij een chauffeur is drankgebruik van belang, bij een financiële functie fraude en schulden.

Toepassing

Integriteit is een belangrijk thema in een sollicitatie of assessment. De schade van niet- integer gedrag kan behoorlijk oplopen. Organisaties kunnen dit risico beperken door integriteitstesten in te zetten. HR adviseurs kunnen deze testen gebruiken om kandidaten op integriteit te testen en dit thema bespreekbaar te maken op individueel niveau.

Ontwikkeling

Deze integriteitstest geeft inzicht in onderliggende waarden die relevant zijn voor integriteit.

Morele Waarden vormen de zesde persoonlijkheidsfactor, naast de Big Five persoonlijkheidsfactoren. Mensen met lage scores op Morele Waarden hebben een groter risico op integriteitsschendingen. Dit is in wetenschappelijk onderzoek bevestigd.

Cursusoverzicht

Geen overzicht gevonden
0 STUDENTS ENROLLED

    Zoeken