• INLOGGEN
  • Geen producten in je winkelmand.

🕒 35 – 40 minuten – 125 vragen

🇳🇱 – 🇬🇧 – 🇫🇷 – 🇩🇪

 

Werkgerelateerde Persoonlijkheids test

Kunt u toepassen bij alle vraagstukken, waarbij inzicht in de persoonlijkheid van belang is. Vele professionals gebruiken de WPV bij alle soorten (selectie-) assessments, coaching en loopbaan adviessituaties.

Gedifferentieerde schets van werkgerelateerde persoonlijkheidskenmerken:

  • Compact beschrijvend rapport
  • Koppeling naar competenties
  • Hoge betrouwbaarheid
  • Grote en representatieve normgroepen
  • De validiteit is voldoende aangetoond
  • Beschikbaar in drie varianten: normatief, ipsatief en compact
  • Zeer positief beoordeeld door de COTAN

De WPV is gebaseerd op de Big Five persoonlijkheidstheorie en verder ontwikkeld op basis van de behoefte van assessmentpsychologen. Dat resulteert in een aantal belangrijke verbeteringen voor het HR werkveld. Zoals bekend is de Big Five dimensie ‘Conscientiousness’ een belangrijke factor voor het kenschetsen van iemands werkaanpak en prestatie. De WPV maakt binnen ‘Conscientiousness’ onderscheid tussen twee factoren, namelijk Gedrevenheid en Structuur. Daarmee kunt u onderscheid maken tussen de precieze kant en de gewetensvolle of gedreven kant van ‘Conscientiousness’. Dat is belangrijk, omdat deze schalen een goede voorspeller voor succesvol functioneren zijn. Per functie kunt u hiermee andere accenten leggen. Zo zijn veel accountmanagers wel gedreven, maar niet altijd precies. Het gaat hen om de grote lijnen.

Voor andere functies is juist de structuurkant en oog voor detail veel belangrijker, zoals bij controllers. Daarnaast zijn er nog enkele verschillen met traditionele Big Five vragenlijsten die de WPV bij uitstek geschikt maken voor een assessmentprogramma.

Zo is ‘Invloed’ een op zich staande factor geworden, met subschalen als ‘Dominantie’, ‘Status’, ‘Competitie’ en ‘Zelfvertoon’. Versies U heeft de beschikking over drie varianten van de WPV: WPV Normatief, WPV Ipsatief en WPV Compact. WPV Normatief (WPV-N) Bij de normatieve versie geeft de kandidaat aan in hoeverre hij zich herkent in een stelling. Deze vragenlijst heeft twee normgroepen, één voor adviessituaties en één voor selectiesituaties.

Cursusoverzicht

Geen overzicht gevonden
0 STUDENTS ENROLLED

    Zoeken