SJTL voorbeeldrapport

🕒 45 minuten – 125 vragen

🇳🇱

Persoonlijkheid: Leiderschapsstijlen - kwaliteiten - transformationeel - transactioneel - laissez faire leiderschap.

Inzetten: Selectie - Ontwikkeling - Inzicht management vaardigheden - Advies - Leidinggeven.

 

Leiderschapsstijlen

De kandidaat krijgt in de rol van leidinggevende een aantal scenario’s voorgelegd door middel van een aantal mogelijke reacties; effectiviteit van elk van de reacties op deze situatie te beoordelen.

  1. Transformationeel, opgedeeld in inspirationele motivatie en individuele aandacht en intellectuele stimulatie.
  2. Transactioneel, letterlijk: door middel van een transactie. De oorzaak is dus niet het een of het ander, maar hoe zij elkaar over en weer beïnvloeden.
  3. Laissez faire leiderschap, (‘laat maar gaan’) stijl ontleent zijn naam aan een leidershouding die verregaand passief is, dat wil zeggen alles zonder ingrijpen laat gebeuren.

 

Vragenlijst

Management vaardigheden om een goede, geïnformeerde keuze te kunnen maken bij een selectievraagstuk.

 

Rapportage

Het rapport geeft een breed beeld van de managementvoorkeuren- en kwaliteiten van een persoon.

De veronderstelling is dat wanneer iemand een bepaalde stijl vaker als meest effectief beoordeelt, hij of zij ook geneigd zal zijn deze stijl te laten zien in de praktijk.

Ten tweede geeft het rapport een beeld van hoe goed de kandidaat de effectiviteit van de verschillende reacties kan beoordelen: de antwoorden van de kandidaat worden hiervoor vergeleken met de beoordelingen van een groep experts.

 

Betrouwbaarheid en validiteit

Betrouwbare en valide test is. Zo bleek uit onderzoek onder 189 leidinggeven bijvoorbeeld dat de veronderstelde schalen uit het theoretisch model naar voren kwamen in onze vragenlijst. Ook bleek dat betere scores samenhangen met meer jaren leiderschapservaring en het hebben van meer ondergeschikten. Deze onderzoeken laten zien dat dit een goed geconstrueerde test is die kan helpen bij het selecteren van de beste leiders.

Cursusoverzicht

Geen overzicht gevonden
0 STUDENTS ENROLLED

    Zoeken

    Spring naar toolbar