• INLOGGEN
  • Geen producten in je winkelmand.

Zingeving voorbeeldrapport

🕒 45 minuten – 125 vragen

🇳🇱

 

Zingeving voor zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling

Helpt onderzoeken hoe iemand in het leven staat en op welke manier diegene zich kan versterken op het gebied van zingeving. De Zingeving Vragenlijst biedt een ingang voor reflectie en persoonlijke ontwikkeling. de vragenlijst is niet om een diagnose te stellen, maar om de gevoelens over verschillende aspecten van het leven zichtbaar te maken. De uitslag van de vragenlijst is geen doel op zich, maar biedt een ingang voor verdere ontwikkeling.

Ontwikkeling

De zingevingslijst is opgezet door Merlijn Koch en Ilse Vooren. Zij hebben zich daarbij gebaseerd op diverse theorieën rondom zingeving. De Zingeving Vragenlijst gaat in op drie deelgebieden van zingeving.

Namelijk motivationele energie, existentiële gevoelens bij verschillende levensgebieden en de verhouding tot de toekomst.

Motivationele energie

Het onderdeel motivationele energie heeft betrekking op de energie die diverse gevoelens kunnen opleveren. Ervaart iemand vooral gevoelens die energie kosten? Of zit iemand juist in een positieve spiraal waar de gevoelens alleen maar meer energie opleveren? Dit onderdeel is gebaseerd op ideeën uit de positieve psychologie.

Levensgebieden

In het onderdeel levensgebieden wordt voor twaalf levensgebieden uitgevraagd welke gevoelens de kandidaat hierbij ervaart.
Op basis hiervan wordt aangegeven op welke levensgebieden iemand goed in staat is zijn behoeften te vervullen en bij welke levensgebieden iemand minder voldoening ervaart.

Toekomst

Het onderdeel toekomst geeft meer duidelijkheid over hoe iemand de toekomst ervaart. Ziet iemand veel mogelijkheden of heeft diegene juist het gevoel vast te zitten? Is er een gevoel van bestemming en zin in de toekomst?

Cursusoverzicht

Geen overzicht gevonden
0 STUDENTS ENROLLED

    Zoeken