Zingeving voorbeeldrapport

🕒 45 minuten – 125 vragen

🇳🇱

Persoonlijkheid: Reflectie - persoonlijke ontwikkeling - Hoe iemand in het leven staat - 

Inzetten: (team) onderzoek of individueel - selectie.

 

 

Zingeving voor zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling

De vragenlijst is niet om een diagnose te stellen, maar om de gevoelens over verschillende aspecten van het leven zichtbaar te maken. De uitslag van de vragenlijst is geen doel op zich, maar biedt een ingang voor verdere ontwikkeling.

 

Drie deelgebieden van zingeving:

Motivationele energie  heeft betrekking op de energie die diverse gevoelens kunnen opleveren. Ervaart iemand vooral gevoelens die energie kosten? Of zit iemand juist in een positieve spiraal waar de gevoelens alleen maar meer energie opleveren? Dit onderdeel is gebaseerd op ideeën uit de positieve psychologie.

Levensgebieden In het onderdeel levensgebieden wordt voor twaalf levensgebieden uitgevraagd welke gevoelens de kandidaat hierbij ervaart. Op basis hiervan wordt aangegeven op welke levensgebieden iemand goed in staat is zijn behoeften te vervullen en bij welke levensgebieden iemand minder voldoening ervaart.

Toekomst Het onderdeel toekomst geeft meer duidelijkheid over hoe iemand de toekomst ervaart. Ziet iemand veel mogelijkheden of heeft diegene juist het gevoel vast te zitten? Is er een gevoel van bestemming en zin in de toekomst?

Cursusoverzicht

Geen overzicht gevonden
0 STUDENTS ENROLLED

    Zoeken

    Spring naar toolbar