Competentie Selectie & Analyse

🕒 60 minuten tot 80 minuten – 350 vragen

🇳🇱 – 🇬🇧 – 🇩🇪

Competentietest-scan- selectie-voorbeeld

Persoonlijkheid: Competenties - persoonlijkheid - drijfveren

Inzetten: Selectie- en adviessituaties - Persoonlijke ontwikkeling - Teamindeling.

Competentie verdeling: Besluitvaardigheid - Initiatief - Stressbestendigheid - Doorzettingsvermogen - Ondernemerschap - Ambitie.
Extra; incl. ontwikkeltips voor de kandidaat.

 

Selectie – Advies.

De uitslagen in het rapport zijn gebaseerd op de Werkgerelateerde Persoonlijkheidsvragenlijst en de Carrière Waarden vragenlijst. En geeft het rapport een indicatie van waar uw talent ligt. De ontwikkeling van competenties is namelijk mede afhankelijk van uw ervaringen en kennis.

Competenties die in belangrijke mate een beroep doen op intellectuele capaciteiten zijn niet meegenomen.

NB. Naast deze inzichten bieden de instrumenten handvatten voor verdere ontwikkeling en een hulpmiddel bij teamindeling.

Job Analyse

Naast het rapport ontvangt u tevens schriftelijk en of mondeling loopbaanadvies van Job Analyse richting de situatie waarvoor u deze test gaat inzetten en bepreken wij de uitkomst van het persoonlijk rapport. Uw advies sturen wij tevens per mail ter onderbouwing voor uw gesprek.

Voorbeeldrapportage van de competentie ‘stressbestendigheid’ in het competentierapport

e-assessment_competentie

Extra rapportage
Bij de Competentietest Selectie kan een extra rapportage worden opgevraagd, dat inzicht geeft in de Agile Mindset van de kandidaat. Het doel van het Agile Mindset Assessment is het toetsen van het verandervermogen van de kandidaat, gebaseerd op diens persoonlijkheid en drijfveren.

 

 

Cursusoverzicht

Geen overzicht gevonden
0 STUDENTS ENROLLED

    Zoeken

    Spring naar toolbar