• INLOGGEN
  • Geen producten in je winkelmand.

Persoonlijkheidstesten

Persoonlijkheidstesten wijzen uit wat je talenten zijn, maar ook je valkuilen. Zodoende kun je taken beter verdelen en tot een betere samenwerking komen.

Het werken in teams is natuurlijk erg belangrijk. Het is daarom ook goed om te weten wat jouw persoonlijkheid is en die van je collega’s. De ene test legt meer de nadruk op het individu en de ander focust zich meer op het handelen van iemand in een team.

Teamrollen van Belbin meten

Zoals de naam al aangeeft gaat deze test meer over jouw gedrag binnen teams. Het uitgangspunt van deze test is dat je inzichten krijgt in je eigen talenten/valkuilen en die van je collega’s. Zo kan men die optimaal inzetten voor een succesvolle samenwerking. Om deze rollen snel te categoriseren is er een kernwoord gekoppeld aan twee teamrollen.

  • ✓ De doeners (bedrijfsman en brononderzoeker)
  • ✓ De denkers (plant en monitor)
  • ✓ De ‘willers’ (vormer en voorzitter)
  • ✓ De voelers  (zorgdrager en groepswerker)

Elke teamrol is eigenlijk een strategie in het omgaan met werk en met collega’s. In de praktijk hebben we allemaal twee of drie teamrollen die goed bij ons passen. Succesvolle teams bestaan vaak uit een combinatie van verschillende teamrollen. Veel van dezelfde rollen binnen een team kan leiden tot tegenvallende resultaten. Verschillende rollen vullen elkaar vaak aan en versterken elkaar. Helaas kunnen ze ook leiden tot tegenstrijdigheden en rivaliteit. Het is daarom belangrijk om de verschillende rollen in je team goed te (her)kennen.

Je bent zo succesvol als de mensen die je aanneemt

{"post_type":"course","taxonomy":"course-cat","term":"persoonlijkheidstest","featured_style":"course5","grid_columns":"clear4 col-md-3","infinite":"1"}
Loading..
No more to load